Deltagelse i eget tempo

Deltagerne ved Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT gennemførte i den hastighed, der passede til den enkelte – nogle meget hurtigt og andre knap så hurtigt.

Grafen her viser fordelingen af deltagere i f.t. gennemsnitshastighed.

For hver enkelt rute gælder (km/t):
– 50 km: Max 39,6, Gns 22,9, Min 15,1
– 32 km: Max 24,3, Gns 18,4, Min 13,7
– 17 km: Max 22,9, Gns 17,5, Min 13,6

Alle resultater kan ses her:
https://www.sportstiming.dk/event/5091/results

LÆSØ RUNDT gentages i 2019

Den 4. maj 2019 gentages motionscykelløbet LÆSØ RUNDT. Planlægningen er i fuld gang med udgangspunkt i bl.a. tilbagemeldingerne og erfaringerne fra 2018.
 
Vi forventer at gentage de tre populære landevejs-distancer på 50, 32 og 17 km. Derudover har vores spørgeundersøgelse vist stor interesse for en blandet terræn/vej-distance til MTB. Det vil vi prøve at imødekomme.
 
Tilbagemeldingerne fra 2018 var overstrømmende positive, men der var også gode forslag til forbedringer. Vi ser bl.a. på mulighederne for:
– Starte tidligere på dagen.
– Bedre tidtagning.
– Rute for MTB.
– Depotområder på asfalt i stedet for grus.
 
Vi forventer at åbne for tilmeldingen senest til efterårsferien.

Læsø Rundt 2018 var en succes

Ca. 250 top motiverede cykelmotionister deltog i det første LÆSØ RUNDT Motionscykelløb, der blev gennemført 5. maj 2018 med start/mål på Markedspladsen i Byrum.

Læsø borgmester Karsten Nielsen bød de mange udenøs deltagere velkommen til Læsø, glædede sig over de deltagende Læsøboer og roste det initiativ og det store arbejde, der lå bag arrangementet.

Herefter sendteløbsarrangør Morten Salomonsen deltagerne afsted i startgrupper.

Deltagerne kunne vælge mellem tre flotte ruter på hhv. 50, 32 og 17 km. Ude på ruterne ventede flotte oplevelser gennem Læsøs varierede natur og langs tangtækkede huse.

Tilbage i mål var der klargjort med lækre sandwich, ristede pølser og kolde fadøl. Her hvilede deltagerne ud efter strabadserne, delte deresoplevelser og hyggede sig i solskinnet.

LÆSØ RUNDT i tal

Ca. 250 ud af ca. 275 tilmeldte deltog i Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT.  Det var et rigtigt flot antal for et førstegangsarrangement på Læsø og det ligger indenfor normen af denne type arrangementer, at ca. 10% ikke møder til start.

Tilsammen resulterede arrangementet i mindst 300 ekstra overnatninger på Læsø.

Deltagerne fordelte sig på distancerne 50, 32 og 17 km og tilsammen tilbagelagde deltagerne ca. 11.260 km. Det svarer ca. til afstanden fra Læsø til Rio i Brasilien.

DELTAGERE I DERES BEDSTE ALDER

Yngste deltager var blot 2 år og deltog bag på mors cykel, og ældste deltager var 82, men gennemsnitsalderen var 49 år.
MANGE NYE GÆSTER PÅ LÆSØ

Cykelløbet trak helt utroligt mange nye gæster til Læsø. Faktisk besøgte hele 33% af deltagerne Læsø for første gang nogensinde. Derudover havde 35% kun besøgt øen 1-2 gange tidligere.

I GODT SELSKAB

Af tilmeldingen kan vi se at rigtigt mange deltog sammen som ægtepar/kærestepar eller sammen med venner/veninder. Også et par virksomheder og cykelklubber deltog med større grupper.

OVERNATNINGER PÅ LÆSØ

I alt valgte mere end 62% af deltagerne at overnatte på Læsø i f.m. cykelløbet (1, 2 eller flere nætter). Det blev til mere end 300 overnatninger.

TÆT PÅ PERFEKT

Vi var især spændte på, hvad deltagerne synes om arrangementet. Og  tilbagemeldingen er heldigvis overvældende positiv.

Vi stræber efter at LÆSØ RUNDT skal være hyggeligt og i høj kvalitet, og det ser ud til at være lykkedes.

Der er selvfølgeligt nogle ting som kan forbedres, når man gennemføre sådan et arrangement for første gang. Det vil vi nu se nærmere på, men dejligt, at deltagerne synes, vi er så tæt på at lave et PERFEKT cykelløb.

Tilmeldingen er åben

Det er sjovest at lave noget som folk bakker op om! Derfor er vi særligt glade for at have rundet de første 50 deltagere til Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT blot få dage efter åbning for tilmeldingen.

Cykelløbet gennemføres 5. maj 2018, og man kan tilmelde sig hos Sportstiming, og der findes mere information på www.LæsøRundt.dk.

Deltagere i cykelløbet kan vælge mellem fire ruter på hhv. 50, 32, 17 og 5 km.

På gensyn til cykelløb på Læsø.

Læsø Rundt
Motionscykelløb Læsø Rundt

Én portal – Mange aktiviteter

Læsø udgør en fantastisk ramme for mangeartede events indenfor motion og friluftsliv.

Portalen Læsø Rundt er under etablering m.h.p. at fungere som fælles indgang til og platform for offentlige motions- og friluftsaktiviteter på Læsø.

Portalen bestyres af Geotrail.dk, der bl.a. står bag en række friluftsaktiviteter via app’en Geotrail GO, men andre arrangører af offentlige events indbydes til at være en del af dette fællesskab.

Arbejdet med etablering af Læsø Rundt er en videreførelse af det gode samarbejde, der er etableret mellem Geotrail.dk samt øens øvrige virksomheder og Visit Læsø indenfor rammen af Læsø Turist-  og Erhvervsforening, og koordineres tæt m.h.p. at understøtte og være i samklang med den udadvendte markedsføring af Læsø som feriedestination.

Jeg glæder mig meget til at være med til at fremme etablering og udbredelse af motions- og friluftsaktiviteter på Læsø, og være med til at vise Læsø frem for et større publikum.

Morten Salomonsen, Geotrail.dk